11 Ocak 2015 Pazar

İlkokul 1-2-3'te Karne Notu Kalktı

İlkokulda karne notu kalktı!

Puan yok, bir kereye mahsus sınıfta kalabilecek. 30 gün gelmeyenin kaydı silinecek. Yatılı okullara ibadethane açılacak.

İlkokul 1, 2 ve 3. sınıflarda öğrencilerin başarısı, gelişim düzeyleri dikkate alınarak öğretmen rehberliğinde gerçekleştirilen ders etkinliklerine katılımlarıyla öğretim programlarında belirtilen ölçme ve değerlendirme ilkelerine göre tespit edilecek. Karnede başarı "çok iyi", "iyi" ve "geliştirilmeli" şeklinde gösterilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

KARNEDE BAŞARI "ÇOK İYİ", "İYİ" VE "GELİŞTİRİLMELİ" ŞEKLİNDE GÖSTERİLECEK

İlkokul 4. sınıfta öğrenci başarısı, sınavlar ile ders etkinliklerine katılım çalışmalarından alınan puanlara göre değerlendirilecek.

Ortaokul ve İmam-Hatip ortaokullarında öğrencilerin başarısı, sınavlar, ders etkinliklerine katılım ve varsa proje çalışmalarından alınan puanlara göre değerlendirilecek.

İlkokul 4. sınıf ile ortaokul ve imam-hatip ortaokulunda dönem puanı, yıl sonu puanı ve yıl sonu başarı puanı 100 tam puan üzerinden belirlenecek. 0-44,99 puanlar başarısız, 45,00 ve üzeri puanlar başarılı olarak değerlendirilecek.

Seçmeli dersler de puanla değerlendirilecek. Öğrencilere, her dönemde seçmeli dersler dahil bütün derslerden en fazla 5 defa olmak üzere ders etkinliklerine katılım puanı verilecek.

Öğrenci mevcudu fazla okullarda öğrenci karnelerinde elektronik imza kullanılabilecek.

MEMURHABER

http://www.memurhaber.com/ilkoku...e-notu-kalkti-h36406.html

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder